Thorstein Findal

The information on registered seafarers is not in all cases complete. As new sources are studied, information on engagements and medals etc. will be added to some of the already registered seafarers.

Date of birth

January 3, 1901

Date of death

July 23, 1943Årsak: War-related shipwreck

Parents

Kristian & Anne Marie f. Hansdatter Findal

Gender

Male

Nationality

Norway flaggNorway

Birthplace

Bamble

Place of living

Krabberødstrand, Bamble

County

Telemark

Maritime inquiries 1940 - 1945

Other

 • Participant in WW2
 • Ex gratia-arkivet:

  Registernummer under krigen: London 1045, NY 25685.

  "Torstein Findal", Gunnar Sem, Bamble gjennom tidene, årsskrift 2020, Bamble historielag, s. 98-99:

  "Han var født i Sortebogen i januar 1901, eldst i barneflokken til Kristian Findal og Anne Marie Hansdatter. Kristian og Marie drev landhandel i Findal fra 1901 til 1916, men flyttet sistnevnte år til Krabberødstrand hvor de bygde hus med butikklokale i sokkeletasjen, og lagerhus med brygge på den andre siden av veien. Kristian hadde nemlig en stor seildrevet frakteskøyte, og Torstein var sikkert mannskap på farens fartøy. Ved en anledning [...] ble Torstein også titulert som "kontorist", trolig som ansatt i firmaet til foreldrene. Senere utdannet han seg som maskinist og ble sjømann.

  Torstein var populær. Folk i Strand husket ham som en kvikk og morsom unggutt med mange venner. Han bodde lenge hjemme, men i 1937 ble han gift med Konstanse Amundsen fra Krabberødstrand. Paret fikk leilighet i det såkalte Granrud-huset, nabo til Torsteins foreldrehjem. Men hvetebrødsdagene ble ikke så mange, for Torstein måtte snart dra på sjøen igjen. Under krigen seilte han med tankskipet "Alcides" som lenge var i fart på Midt-Østen og Australia".

  Våre falne:

  Gift 1937 i Bamble med Konstance Amundsen, f. 1907 s. st. Var 3. maskinist på m/t Alcides og omkom da skipet ble torpedert 23. juli 1943 av en japansk u-båt, på vei fra Abadan til Fremantle.

  Sources

  RA/S-3545/G/Gg

  VG Våre falne

  "Torstein Findal", Gunnar Sem, Bamble gjennom tidene, årsskrift 2020, Bamble historielag, s. 98-99.