Rolf Hagland

The information on registered seafarers is not in all cases complete. As new sources are studied, information on engagements and medals etc. will be added to some of the already registered seafarers.

Date of birth

September 1, 1919

Parents

Johan Hagland

Gender

Male

Nationality

Norway flaggNorway

Birthplace

Rødøy, Helgeland

Place of living

Rødøy, helgeland

County

Nordland

Other

 • Participant in WW2
 • Ex gratia-arkivet:

  Registernummer under krigen: London 8834. New York 19181.

  9. April 1940 var Rolf Hagland om bord på S/S Løvaas av Arendal som ble tatt av tyskerne utenfor Bergen under invasjonen. Hele mannskapet kom seg fra borde, da skipet skulle settes inn i transport mellom Norge og Tyskland. Hagland kom seg over land til Sverige, og ble av den norske legasjonen sendt til Nord-Norge, hvor han var frem til de norske styrkene kapitulerte. Sammen med en kontingent på 300 nordmenn kom han seg over til Finland og ble internert i Kemi. De var det i ca 1 1/2 måned og ble så sendt til Sverige hvor han var i tre måneder. Kom seg med en av Kvarstadbåtene til Storbritannia. Resten av krigen seilte han i Konvoi over Atlanterhavet og på Middelhavet. Han seilte blant annet med bensin til de amerikanske invasjonsstyrkene under invasjonen av Italia.

  Måtte arbeide seg hjem til Norge og da det var vanskelig å få hyre på båter som skulle fra USA til Norge kom han seg først hjem 15 juni 1946. 

  Sources

  RA/S-3545/G/Gg

  "Kong Haakon utdeler krigskors og krigsmedaljer", i "Nordisk Tidende", 24. desember 1941.