Anton Johan Bentsen

The information on registered seafarers is not in all cases complete. As new sources are studied, information on engagements and medals etc. will be added to some of the already registered seafarers.

Date of birth

May 28, 1918

Date of death

June 10, 1942Årsak: War-related shipwreck

Parents

Bernhard Bentsen, Olga Bentsen (Olsen), Øvregata Lillesand

Gender

Male

Nationality

Norway flaggNorway

Birthplace

Lillesand

Place of living

Lillesand

County

Aust-Agder

Maritime inquiries 1940 - 1945

Other

 • Participant in WW2
 • Londonregisteret: 

  Registernummer under krigen: London 1224, NY 274.

  Våre falne:

  Reiste til sjøs 1938 som maskingutt, ble senere motormann på m/t Athene, og omkom da båten ble torpedert 10. juni 1942 på vei fra Haifa til Tobruk.

  Minnehallen i Stavern skriver:
  Torpedert 10 juni 1942 utenfor Alexandria av tysk ubåt U-559 ( Kapitänleutnant Hans Heidtmann). Av mannskapet ble 17 reddet, 14 omkom. ATHENE var på reise fra Haifa til Alexandria med 6.000 tonn bensin. Ble underveis beordret til å fortsette videre til Tobruk i konvoi. Konvoien ble angrepet av tre ubåter, og 
  ATHENE ble torpedert 10. juni 1942 av tysk ubåt: U559 i posisjon 3112 N og 2810 W. Tankdekket ble sprengt, og en bølge av bensin skyllet over båten og tok fyr. Sjøen rundt skipet tok også fyr. ATHENE hadde god fart, og det var derfor vanskelig å sette ut livbåtene. Midtskips kom folkene seg av gårde i giggen, men brennende bensin flommet ned i båten, og folkene måtte hoppe til sjøs. De som fremdeles sto om bord i ATHENE, var i en kinkig og redselsfull situasjon. De forsøkte å sette en livbåt på vannet, men under arbeidet med dette inntraff en ny eksplosjon. Det eneste valg de hadde var enten å bli stekt i bensin eller drukne. De valgte det siste. Ti nordmenn, to palestinere, en brite og en danske omkom. De øvrige som lå i sjøen, ble tatt opp av eskorten etter en halv time. Mange var stygt forbrent og ble innlagt på sykehus.

   

  Sources

  RA/S-2081/F/Fe/Fea/L0009

  Minnehallen i Stavern.

  VG Våre falne