Albert Ingar Eliassen

The information on registered seafarers is not in all cases complete. As new sources are studied, information on engagements and medals etc. will be added to some of the already registered seafarers.

Date of birth

October 1, 1911

Date of death

February 8, 1998

Parents

Albert Martin Eliassen (1881) og Inga Emilie f. Evensen (1876)

Gender

Male

Nationality

Norway flaggNorway

Birthplace

Brevik

Place of living

Brevik

County

Telemark

Other

 • Participant in WW2
 • Ex gratia arkivet:

  Registreringsnummer under krigen: London 13253, New York: 37993

  Overført marinen 29.1.1941

  Årbok 2013 Brevik Historielag v/Johnny Sørensen. Fra Brevikposten 27. oktober 1965:

  Albert Ingar Eliassen seilte i handelsflåten ved krigsutbruddet og i marinen under krigen.

  Jeg gjorde tjeneste om bord på marinens ubåter, forteller Albert Ingar Eliassen. Fra 1941 og utover et par år var jeg ombord i den gamle "B1" som maskinist. Det var ikke nettopp noe farefulle oppdrag vi var ute i den tida. "B1" ble brukt som øvelsesfartøy for utdanning av asdicmannskaper til marinen. Vi gikk bare i undervannsstilling mens overflateskip lette etter oss med asdicen.

  I 1943 ble jeg overført til marinens nye ubåt"Ula" somble bygd i Barrow i Furness. Fra den tid var det alvoret som gjorde sitt inntog. Med hovedbasen i Dundee i Scotland og Lerwick på Shetland som utgangsposisjon begynte "Ula" sin patruljevirksomhet langs norskekysten. Vårt patruljeringsområde var fra Stadthavet og ned til Bergen, men det hendte også at vi var lenger nordover. 3 uker var vi på såkalt anti-ubåtpatrulje. På de tre uker lange toktene som ble foretatt, var karene som regel ikke ute av klærne et eneste minutt. Dårlig ble det med søvn og man hadde stadig angrep- og undergangstrusselen hengende over seg. Aldri kunne en vite hva som kunne skje.

  Eliassen og folkene på "Ula" slapp heldig fra krigen, men han kan berette om at nervene ble tynnslitte. Først i 1947 trådte Eliassen ut av marinen, hundrevis av tragiske opplevelser og fire krigsmedaljer rikere, men ellers med to tomme hender, nerver så ødelagte at han knapt kunne finne ro noen plass. Albert Ingar Eliassen døde 08.02.1998

  Sources

  Årbok 2013 Brevik Historielag v/Johnny Sørensen, fra Brevikposten 27. oktober 1965.

  RA/S-3545/G/Gg