Rolf Holmen Lein

The information on registered seafarers is not in all cases complete. As new sources are studied, information on engagements and medals etc. will be added to some of the already registered seafarers.

Date of birth

March 13, 1922

Parents

Mor: Katinka Lein

Gender

Male

Nationality

Norway flaggNorway

Birthplace

Berlevåg

Place of living

Berlevåg

County

Finnmark

Maritime inquiries 1940 - 1945

Other

 • Participant in WW2
 • Ex gratia-arkivet:

  Registernummer under krigen: London nr. 16682, NY nr. 15651.

  Ingen opplysninger om mønstringer før påmønstring Nueva Andalucia 23. april 1940 i Port Arthur, men på Londonkortet står det at han var sjømann før krigen.

  Minnehallen i Stavern:

  M/T Vardefjell var på reise fra Clyde til Nord-Afrika lastet med olje. 13. desember 1942 brakk skipet i to. Forskipet drev av og forsvant med 12 mann, som alle omkom. 29 mann på akterskipet konstaterte at tverrskipsskottet aktenfor bruddstedet var tett, og at resten av MT. Vardefjell kunne manøvreres og seiles i havn ved forsiktig bruk av maskinen akterover. Det må karakteriseres som fremragende sjømannskap at det lyktes. Julaften 1942 så fiskere i Våg på Færøyene at et halvt tankskip kom seilende for egen maskin, og de assisterte det i havn. Sjøforklaringen konkluderte med at skipet hadde vært utsatt for altfor store påkjenninger der det hadde prøvd å henge med konvoien i det tunge været.

   

  Sources

  RA/S-3545/G/Gg

  Minnehallen i Stavern

  RA/S-3545/G/Gi/L0007