Knut Ansgar Sandborg Vasstrand

The information on registered seafarers is not in all cases complete. As new sources are studied, information on engagements and medals etc. will be added to some of the already registered seafarers.

Date of birth

May 13, 1902

Date of death

March 14, 1972

Parents

Sokneprest / Prost Hilmar Vasstrand og Anna f. Sandborg

Gender

Male

Nationality

Norway flaggNorway

Birthplace

Kinn, Sunnfjord

Place of living

Haus, Osterøy

County

Hordaland/BergenSogn og Fjordane

Maritime inquiries 1940 - 1945

Other

 • Participant in WW2
 • Privat arkiv:

  Han begynte å seile i mellomkrigstiden på forskjellige fartøy og i september 1939 var han om bord i D/S Korsnes, eiet av Jebsen rederi i Bergen. Korsnes var i september 1939 på vei fra Sverige til USA via Canada for bunkring med en last cellulose. Canada, som medlem av Det britiske samveldet, var på dette stadiet kommet i krig med Tyskland mens Norge var nøytral. Fartøyet med mannskap ble da i Nordsjøen oppbrakt av tysk marinefartøy og anklaget for kontrabande idet de skulle innom Canada for bunkring og brakt inn til Hamburg og internert der.

  Sommeren 1940, etter at kampene var over hjemme i Norge, ble båt og mannskap frigitt og D/S Korsnes beordret seilt hjem til Bergen av tyskerne. Båten ble deretter seilende i sivil tjeneste med matvarer og fisk til/fra Nord-Norge og Knut Vasstrand fortsatte da om bord helt til krigsforliset 27. november 1944.

  Ikke lenge etter krigen, så fortsatte han å seile som styrmann på forskjellige fartøy og da helt til han ble pensjonert som 67-åring i 1969, kun avbrutt av et par år på 1960-tallet da han jobbet som lærer.

  Hustru: Magnhild f. Haugland, 4 barn.

  Styrmannssertifikat 1. juni 1935.

  Sources

  Privat arkiv avgitt til Arkivet freds- og menneskerettighetssenter

  Digitalarkivet, Bergen fylke, Hovedrulle nr. A7b (1923-1926), Protokollside, Side 531: https://media.digitalarkivet.no/view/78967/244 (fartstid før og under krigen)