Thorstein Findal

Informasjonen om registrerte krigsseilere er ikke nødvendigvis fullstendig. Eksempelvis vil mønstringer og utmerkelser for enkelte sjøfolk bli registrert senere, ettersom nye kilder blir gjennomgått.

Født

3. januar 1901

Død

23. juli 1943Årsak: Krigsforlis

Foreldre

Kristian & Marie Findal

Kjønn

Mann

Nasjonalitet

Norge flaggNorge

Fødested

Bamble

Bosted

Brevik

Relasjon til fylke

Telemark

Sjøforklaring 1940 - 1945

Annet

 • Deltok i 2. verdenskrig
 • Ex gratia-arkivet:

  Registernummer under krigen: London 1045, NY 25685.

   Våre falne:

  . Gift 1937 i Bamble med Konstance Amundsen, f. 1907 s. st. Var 3. maskinist på m/t Alcides og omkom da skipet ble torpedert 23. juli 1943 av en japansk u-båt, på vei fra Abadan til Fremantle

  Minnehallen i Stavern skriver:

  ALCIDES var på reise med full last olje fra Abadan til Fremantle, da hun 23. juli 1943 ble torpedert av japansk I10, kommandørkaptein Tonozuka, i posisjon 0300 S og 6800 Ø. Skipet sank på to minutter. Et par livbåter kom på vannet. Tre maskinister omkom på post. Et mørkt kapittel i ubåtkrigens historie ble nå innledet. Da de to livbåtene var travelt opptatt med å redde folk i sjøen, kom ubåten opp, rettet maskinkanonene mot båtene og beordret dem langs siden. Ordren ble imidlertid ikke etterkommet før alle var tatt opp av vannet. Kaptein Arne Karlsen, 2. Styrmann Odvar Olsen og telegrafist Johan A. Johansen måtte gå om bord i ubåten. Like etter hørte de skyting fra rifler og maskinkanonen. Japanerne skjøt på folkene i livbåtene, og alle ble drept. Dette fikk de tre tilfangetatte senere bekreftet av ubåtmannskapet. De tre satt i fangenskap i Japan resten av krigen og frigitt 29. august 1945. Først da fikk omverdenen vite hva som hadde tilstøtt ALCIDES og de 52 personene om bord. 32 av dem var indere. De norske som omkom:

   

   

   

  Se også:
  http://www.warsailors.com/singleships/alcides.html

  Kilder

  RA/S-3545/G/Gg

  VG Våre falne