Trygve Kristian Berg

Informasjonen om registrerte krigsseilere er ikke nødvendigvis fullstendig. Eksempelvis vil mønstringer og utmerkelser for enkelte sjøfolk bli registrert senere, ettersom nye kilder blir gjennomgått.

Født

6. august 1910

Død

10. april 1942Årsak: Krigsforlis

Foreldre

Terese og Kristian Berg

Kjønn

Mann

Nasjonalitet

Norge flaggNorge

Fødested

Vestby, Hvitsten

Bosted

Stensgt. 16, Oslo 3

Relasjon til fylke

Akershus

Har stillinger

Kjente utdannelser

Styrmannskole (r)

Annet

 • Deltok i 2. verdenskrig
 • Ex gratia arkivet:

  Registernummer under krigen: London: 1953. New York: 6267.

  Våre falne:

  Gift 1938 i Oslo med Ingrid Hjørdis Hansen, f. 1907 på Lillehammer. 1 barn. Styrmanns- og skipsførereksamen. Var 1. styrmann på m/s Benjamin Franklin som ble torpedert i 1941. Ble reddet etter a ha vært i livbåt i 7 døgn. Reiste ut igjen som 1. styrmann på m/s Chr. Knudsen, som forsvant i april 1942 på vei fra New York til Cape Town.

  Minnehallen i Stavern skriver:

  CHR. KNUDSEN forsvant sporløst under en reise fra New York [10]. april 1942 bestemt for Cape Town lastet med stykkgods og nitrat. Ble trolig torpedert 10. april 1942 av tysk U-85 (Oberleutnant zur See Eberhard Greger) i farvannet utenfor Cape Hatteras. Noen melding fra skipet eller fra overlevende ble ikke gitt. Været var stormfullt i dette farvannet i dagene rundt senkningen. Men ikke så ille at gode skip skulle komme i havsnød av den grunn. Årsak til tausheten var utvilsomt at skipet ble utsatt for krigshandling, og at mannskapet ikke fikk tid til å gå i båtene, eller et redningsmidlene var så ramponert at stormen gjorde resten. U 85 ble tre dager senere senket med alle mann av jageren Roper.Det kan være grunnen til at tysk ubåtledelse ikke mottok rapport om denne senkningen. 25 nordmenn og åtte utlendinger omkom.

   

   

  Kilder

  Sjøforklaringer fra 2. verdenskrig.

  RA/S-3545/G/Gg

  VG Våre falne