Ingeman Kristian Fredriksen

Informasjonen om registrerte krigsseilere er ikke nødvendigvis fullstendig. Eksempelvis vil mønstringer og utmerkelser for enkelte sjøfolk bli registrert senere, ettersom nye kilder blir gjennomgått.

Født

20. oktober 1899

Død

10. april 1942Årsak: Krigsforlis

Foreldre

Fredrik & Josefine Fredriksen

Kjønn

Mann

Nasjonalitet

Norge flaggNorge

Fødested

Hadsel

Bosted

Stangeland, Kopervik

Relasjon til fylke

NordlandRogaland

Flåtetilhørighet

Har stillinger

Kjente utdannelser

Maskinistskole (r)

Sjøforklaring 1940 - 1945

Annet

 • Deltok i 2. verdenskrig
 • Ex gratia-arkivet:

  Registernummer under krigen: London: 1955. New York: 1239.

  Våre falne:

  Gift med Inga Tørresen, f. 1899 i Åkra. 1 barn. Seilte under krigen i alliert fart på m/t Chr. Knudsen. På vei fra New York til Cape Town forsvant skipet, og ingen har sett noe til skip eller mannskap siden de forlot New York 8. april 1942.

  Minnehallen i Stavern skriver:

  CHR. KNUDSEN forsvant sporløst under en reise fra New York [10]. april 1942 bestemt for Cape Town lastet med stykkgods og nitrat. Ble trolig torpedert 10. april 1942 av tysk U-85 (Oberleutnant zur See Eberhard Greger) i farvannet utenfor Cape Hatteras. Noen melding fra skipet eller fra overlevende ble ikke gitt. Været var stormfullt i dette farvannet i dagene rundt senkningen. Men ikke så ille at gode skip skulle komme i havsnød av den grunn. Årsak til tausheten var utvilsomt at skipet ble utsatt for krigshandling, og at mannskapet ikke fikk tid til å gå i båtene, eller et redningsmidlene var så ramponert at stormen gjorde resten. U 85 ble tre dager senere senket med alle mann av jageren Roper.Det kan være grunnen til at tysk ubåtledelse ikke mottok rapport om denne senkningen. 25 nordmenn og åtte utlendinger omkom.

   

   

   

   

  Kilder

  RA/S-3545/G/Gg

  VG Våre falne