Einar Rakkestad

Informasjonen om registrerte krigsseilere er ikke nødvendigvis fullstendig. Eksempelvis vil mønstringer og utmerkelser for enkelte sjøfolk bli registrert senere, ettersom nye kilder blir gjennomgått.

Født

2. november 1899

Foreldre

Ole Rakkestad

Kjønn

Mann

Nasjonalitet

Norge flaggNorge

Fødested

Høland

Bosted

Løken i Høland

Relasjon til fylke

Akershus

Har stillinger

Salonggutt

Sjøforklaring 1940 - 1945

Annet

 • Londonregisteret:

  Registernummer under krigen: London 33474, NY 24627.

  Skipet M/T Kollskegg ble torpedert 6.4.1942 - På reise til Halifax for å slutte seg til østgående konvoi med 14.000 tonn olje ble hun torpedert av tysk U-754 ( Kapitänleutnant Hans Oestermann ) i posisjon rett øst av Cape Hatteras. 
  Skipet holdt seg flytende. Kapteinen fikk sendt radiomelding om situasjonen og satte kursen mot Hampton Roads. Ubåten fulgte etter og traff med en ny torpedo i maskinrommet. Besetningen gikk i båtene, og M/T Kollskegg sank i løpet av fire minutter. Samme dag, og ikke langt unna, var et annet av rederiets skip, M/T KOLL, blitt senket. Noe som førte til at fem livbåter med nesten 80 mann fra samme rederi drev i havet utenfor Cape Hatteras den 7. april 1942. Den ene av M/T KOLLSKEGG`s båter ble observert etter et døgn, og folkene satt i land i Nassau på Bahamas. Ut på kvelden 7. april fikk livbåten fra M/T KOLLSKEGG kontakt med to Koll-båter. De holdt følge en stund, men været gjorde sitt at båtene drev fra hverandre. Alle frøs og var våte med smerter i benene. 14. april ble livbåten observert av kanadisk krigsfartøy, og folkene ført i land i Halifax. Fem omkom, tre nordmenn og to briter. Einar Rakkestad ble reddet.

  Kilder

  RA/S-2081/F/Fe/Fea/L0093