Alfred Karl Didriksen

Informasjonen om registrerte krigsseilere er ikke nødvendigvis fullstendig. Eksempelvis vil mønstringer og utmerkelser for enkelte sjøfolk bli registrert senere, ettersom nye kilder blir gjennomgått.

Født

1. november 1912

Død

21. februar 1942Årsak: Krigsforlis

Foreldre

Albert & Astrid Didriksen

Kjønn

Mann

Nasjonalitet

Norge flaggNorge

Fødested

Bodin

Relasjon til fylke

Nordland

Flåtetilhørighet

Har stillinger

4. Styrmann

Sjøforklaring 1940 - 1945

Annet

 • Deltok i 2. verdenskrig
 • Londonregisteret:

  Registernummer under krigen: London 4655, NY 20733.

  Våre falne:

  Var matros i utenriksfart, sist 4. styrmann på m/t Kongsgaard, og satte livet til da båten ble torpedert 21. februar 1942, 6 n. mil vest av nordpynten på Curaçao, på vei fra Puerto de la Cruz til Aruba.

  Minnehallen i Stavern skriver:

  KONGSGAARD var i juni 1941 ført heldig inn til Belfast etter torpedering, der hun ble reparert for et stort hull i siden. Ble så satt inn i fart igjen. Denne gang var hun på reise fra Puerto la Cruz, Venezuela, til Curacao med 15.600 tonn lett råolje. 21. februar 1942 ble hun torpedert av tysk U-564 (Fregattenkapitän Reinhard Suhren) sju n. mil vest av West Point, Curacao. Oljelasten ble antent, og flammene sto høyt over akterskipet og og ut over havflaten. Folkene akter hadde ikke store sjaner, men de hadde klart å stoppe motoren. En jolle ble kastet over bord, og to mann forsøkte å redde seg i den. Men oljebrannen på sjøen innhentet dem umiddelbart. KONGSGAARD hadde ikke sunket, og folkene på midtskipet klarte å låre en livbåt klar av flammene. De fikk fisket opp en mann fra sjøen. De sju om bord rodde for livet opp mot vinden. Tre timer senere ble de tatt opp av en fiskeskøyte fra land. De fant også en mann fra akterskipet som hadde klart å svømme gjennom flammene til han nådde åpent vann. Fartøyet sank natt til 22. februar 1942. 37 mann av besetningen omkom.

   

   

  Kilder

  RA/S-2081/F/Fe/Fea/L0017

  VG Våre falne