Pareli Schøning Berg

Informasjonen om registrerte krigsseilere er ikke nødvendigvis fullstendig. Eksempelvis vil mønstringer og utmerkelser for enkelte sjøfolk bli registrert senere, ettersom nye kilder blir gjennomgått.

Født

29. november 1894

Død

9. april 1942Årsak: Krigsforlis

Foreldre

Sønn av bokholder Johan og Karen Berg født Pedersen.

Kjønn

Mann

Nasjonalitet

Norge flaggNorge

Fødested

Bodø

Bosted

Trondheim

Relasjon til fylke

Sør-TrøndelagNordland

Flåtetilhørighet

Sjøforklaring 1940 - 1945

Annet

 • Deltok i 2. verdenskrig
 • Londonregisteret:

  Registernummer under krigen: London 4594, NY 464.

  Våre falne:

  Seilte under krigen i alliert fart på d/s Nordviken og omkom 9. april 1942 da skipet ble bombet i brann av japanske fly, på vei fra Madras til Bombay.

   

  Minnehallen i Stavern skriver:

  4/1942: På reise i ballast fra Madras til Bombay. Utenfor Trincomalee på Sri Lanka ble hun 9. april 1942 angrepet av japanske fly. 38 mann gikk i livbåtene og rodde mot land under stadige flyangrep. På land gjemte de seg i skogen. Innfødte kom til, og de hardest sårede ble brakt til sykehus. Kaptein Pareli Berg og tre kinesere omkom under angrepet. D/S Norviken holdt seg flytende og strandet senere ved Timkovie, der de fem norske offiserene kom seg om bord og fikk satt ankeret. Skipsskroget var i elendig forfatning. Strandpolitiet oppdaget så at vrakrøvere var på ferde. En time senere brøt det ut brann i vraket med eksplosjoner. D/S Norviken brant ut og brakk i to.

   

  Kilder

  Minnehallen i Stavern.

  RA/S-2081/F/Fe/Fea/L0010

  http://digitalarkivet.arkivverket.no/nn-no/ft/person/pf01036895001137