Kåre Dahl

Informasjonen om registrerte krigsseilere er ikke nødvendigvis fullstendig. Eksempelvis vil mønstringer og utmerkelser for enkelte sjøfolk bli registrert senere, ettersom nye kilder blir gjennomgått.

Født

20. september 1919

Død

17. januar 1942Årsak: Krigsforlis

Foreldre

Oskar Dahl f.1882 d.1927, Kristine f.Gabrielsen, f.1892 i Haugesund

Kjønn

Mann

Nasjonalitet

Norge flaggNorge

Fødested

Avaldsnes

Relasjon til fylke

Rogaland

Flåtetilhørighet

Har stillinger

Kokk

Kjente utdannelser

Kokkeskole

Sjøforklaring 1940 - 1945

Annet

  • Deltok i 2. verdenskrig
  •  Våre falne:

    Seilte som kokk på m/t Nyholt og omkom 17. januar 1942 da skipet ble torpedert i Nord-Atlanteren ca. 200 n. mil øst for Cape Race, Newfoundland, på vei fra Reykjavik til New York.

    Minnehallen i Stavern skriver:

    M/T NYHOLT gikk i konvoi, da hun mistet konvoien i tåke og orkan sør for Grønland på reise fra Reykjavik til New York. Den 17. januar 1942 klarnet været, og samme kveld rammet den første torpedoen fra tysk U-båt U - 87 ( Kapitänleutnant Joachim Berger ) skipet i posisjon omtrent 180 n. mil sør av Cape Race. Eksplosjonen rammet tre av tankene, men skipet fløt. Kapteinen besluttet å gå i sik-sak kurs for Newfoundland. To nye torpedoer traff senere om natten 18. januar, og folkene ble beordret i båtene. To omkom da de falt i sjøen. NYHOLT ble så lagt under kanonild fra ubåten. Skipet flammet opp og sank. Skipslegen, den senere så kjente Adam Egede Nissen, stelte så godt det kunne la seg gjøre med de mest forkomne. De overlevende i to livbåter var sterkt medtatt av sjokk og bitende kulde og noen døde. Den 20. januar blåste det opp igjen til storm, og sleperen mellom de to livbåter brakk. Den ene livbåten med 15 mann forsvant og ble aldri mer sett. Etter ni dager ble overlevende fra den ene livbåten observert av fly og tatt opp av kanadisk jager og landsatte dem i Halifax dagen etter. I alt mistet NYHOLT 19 mann.