Reidar Eliassen

Informasjonen om registrerte krigsseilere er ikke nødvendigvis fullstendig. Eksempelvis vil mønstringer og utmerkelser for enkelte sjøfolk bli registrert senere, ettersom nye kilder blir gjennomgått.

Født

7. april 1900

Død

24. januar 1942Årsak: Krigsforlis

Foreldre

Anton & Mathilde Eliassen

Kjønn

Mann

Nasjonalitet

Norge flaggNorge

Fødested

Oslo

Bosted

Asker Gård

Relasjon til fylke

Oslo

Flåtetilhørighet

Har stillinger

Kokk

Kjente utdannelser

Kokkeskole

Sjøforklaring 1940 - 1945

Annet

 • Deltok i 2. verdenskrig
 • Ex gratia-arkivet:

  Registernummer under krigen: London 4685, NY 17632.

  VG Våre falne:

  Gift 1920 i Hurum med Hjørdis Margrethe Hvamb, f. 1898 i Kongsberg. 5 barn. Seilte under krigen som stuert på m/s Ringstad. Omkom 24. januar 1942 da skipet ble torpedert i Atlanterhavet på vei fra Belfast til St. John N.B. Krigsmedaljen post mortem.

     

  Minnehallen i Stavern skriver:

  RINGSTAD var på reise fra Cardiff til St. Johns N. B. med 2.600 tonn porselensleire. Hun gikk alene etter at konvoien var blitt splittet p. g. a flere dagers sterk storm. Den 24. januar 1942 ble hun torpedert av tysk U-333 (Korvettenkapitän Peter Erich Kremer) i posisjon 4550 N og 5104 W. To av lukene ble sprengt opp, og rommene fyltes med vann. M/S Ringstad sank jevnt og langsomt, og alle mann kom vel om bord i tre livbåter. Vind og sjø tiltok, og livbåtene klarte ikke å holde sammen. 13 mann i motorlivbåten holdt det gående i fem døgn med en isende nordlig vind og stadig overvann, som fullstendig dekket båten med is. 29. januar ble de observert av fly og tatt opp av amerikansk jager og ført til Reykjavik. De to andre livbåtene kom aldri til rette. Den bergede kaptein Jacob K. Knudstad formodet under sjøforklaringen at ut fra sine personlige erfaringer var de 30 savnede i de to båtene frosset i hjel.

   

  Kilder

  RA/S-3545/G/Gg