Thorvald Anker Carlsen

Informasjonen om registrerte krigsseilere er ikke nødvendigvis fullstendig. Eksempelvis vil mønstringer og utmerkelser for enkelte sjøfolk bli registrert senere, ettersom nye kilder blir gjennomgått.

Født

16. juli 1902

Død

9. juli 1942Årsak: Krigsforlis

Foreldre

Anne Oline og Edvard Carlsen

Kjønn

Mann

Nasjonalitet

Norge flaggNorge

Fødested

Larvik

Bosted

Håkonsgt. 18, Larvik

Relasjon til fylke

Vestfold

Flåtetilhørighet

Tilknyttet mønstringsdistrikt

Har stillinger

Stuert / Kokk

Har seilt for rederi

Kjente utdannelser

ikke i bruk Stuertskole

Sjøforklaring 1940 - 1945

Annet

 • Deltok i 2. verdenskrig
 • Ex gratia-arkivet:

  Registernummer under krigen: Londonnummer 5234. NY. 17215.

   Våre falne:

  Gift 1933 i Tønsberg med Gunvor Amalie Thorstensen, f. 1909 i Larvik. 2 barn. Stuertskole. Var før krigen stuert på hvalfangst. Tjenstgjorde under krigen som stuert i handelsmarinen. Omkom da d/s Røsten ble torpedert i Den engelske kanal 9. juli 1942.

  Minnehallen i Stavern skriver:

  RØSTEN gikk i konvoi langs den engelske kanalkyst lastet med kull. 9. juli 1942 befant hun seg i Lyme Bay, mellom Dartmouth og Portland, da hun ble angrepet av hurtiggående tyske E-båter. RØSTEN gikk ned på under et minutt. Besetningen ble reddet etter en times tid av britisk jager og dampskip. De som kom om bord i jageren, ble satt i land i Portsmouth. De fem som kom om bord i dampskipet ble imidlertid timer senere utsatt for nok et angrep, og dampskipet gikk ned. To av nordmennene om bord hadde gått under le for å skifte klær og mistet livet. De tre som oppholdt seg på dekk, havnet i sjøen og ble reddet. Fire nordmenn og tre briter av RØSTENs besetning omkom.

  Kilder

  RA/S-3545/G/Gg

  VG Våre falne