Christian Brede Olsen

Informasjonen om registrerte krigsseilere er ikke nødvendigvis fullstendig. Eksempelvis vil mønstringer og utmerkelser for enkelte sjøfolk bli registrert senere, ettersom nye kilder blir gjennomgått.

Født

11. desember 1891

Død

15. september 1944Årsak: Fangenskap

Foreldre

Ole & Mathilde Olsen

Kjønn

Mann

Nasjonalitet

Norge flaggNorge

Fødested

Oslo

Relasjon til fylke

Akershus

Flåtetilhørighet

Har stillinger

Donkeymann

Annet

 • Deltok i 2. verdenskrig
 • Londonregisteret:

  Registernummer under krigen: London 45646.

  Våre falne:

  Var maskinmann på fl/k Skytteren. Skipet gikk fra Göteborg for å dra til England, men ble senket av egen besetning utenfor Måseskär fyr 1. april 1942, da tyske sjøstridskrefter gikk til angrep. Ble tatt til fange, ført til Tyskland og døde 15. september 1944 i Sachsenhausen. (Fra «Våre falne»)

  Minnehallen i Stavern skriver.

  Hvalkokeriet Skytteren var en av de såkalte "Kvarstadbåtene" som lå i svensk arrest i Gøteborg. 31. mars 1942 brøt hun ut sammen med 10 andre norske skip med kurs for England. Skytteren ble avskåret av tyske armerte trålere midtveis mellom Skagen og Kristiansand. Gjorde vendereis jaget av tyske fartøyer. Situasjonen var kritisk, og sammen med fartøyene Dicto og Lionel besluttet kapteinene å senke båtene med sprengladninger for at de ikke skulle falle i tyske hender. En fyrbøter om bord i Skytteren omkom, resten ble fanget av tyskerne, hvorav flere av de norske sjøfolk døde senere i krigen i tysk fangeleir.

   

  Kilder

  RA/S-2081/F/Fe/Fea/L0087

  Aftenposten 20.12.1948