Barbara Lucy Briggs (Ulrichsen)

Informasjonen om registrerte krigsseilere er ikke nødvendigvis fullstendig. Eksempelvis vil mønstringer og utmerkelser for enkelte sjøfolk bli registrert senere, ettersom nye kilder blir gjennomgått.

Født

26. mars 1922

Foreldre

J. B. Briggs, 175 Waverley Rd., Toronto, Canada

Kjønn

Kvinne

Nasjonalitet

Canada flaggCanada

Fødested

Ontario, Canada

Relasjon til fylke

Utlandet

Flåtetilhørighet

Har stillinger

2. Telegrafist3. Telegrafist

Kjente utdannelser

Telegrafistskole

Annet

 • Deltok i 2. verdenskrig
 • Ex gratia-arkivet:

  Registernummer under krigen: London 82652.

  "Vadsø" skiftet navn i 1946 til "Libreville".

  Ble norsk statsborger i september 1949.

  “Sjøens kvinner. Ute og hjemme” (2010) av Elisabeth Lønnå/privat arkiv:

  Barbara Lucy Briggs ble født i Ontario, Canada 26. mars 1922, og var i midten av tre søsken (søstre). Etter farens tidlige død, flyttet familien til Toronto for at moren lettere skulle få seg jobb. Barbara fikk jobb på sentralbordet i Hydro-Electric Power Commission of Ontario i Toronto i slutten av 1930 årene og var der frem til 1943/44. I løpet av den tiden tok hun telegrafistutdannelse på kveldstid. I Toronto ble hun for øvrig kjent med flere norske flygere i Little Norway. 

  Etter endt utdannelse forsøkte Barbara å få hyre på britiske og kanadiske skip uten hell. Under krigen var det forbud mot kvinner i besetningen på handelsskip fra Storbritannia, Canada og USA. I 1943 åpnet britiske myndigheter for å tillate noen kvinner til jobbe om bord. På norske skip derimot fikk kvinner slippe til gjennom hele krigen.

  Muligheten til å arbeide på norske skip benyttet flere kvinner fra Canada seg av – deriblant Barbara Lucy Briggs. I 1944 mønstret hun på M/S «General Ruge» som radiotelegrafist.

  Barbara Lucy Briggs seilte i krigssonene både på Atlanterhavet og i Stillehavet og fikk senere en anerkjennelse for dette gjennom tildeling av en norsk medalje (ukjent). Da krigen nesten var slutt, fikk Barbara hyre på S/S «Vadsø». Hun fortsatte å seile her og så på to andre skip fram til 1949, da hun giftet seg med Jan Backer Ulrichsen, kaptein på S/S «Vadsø». De fikk barn og etablerte seg etter hvert på Lysaker, hvor mannen Jan jobbet for rederiet A. F. Klaveness.

  Kilder

  Privat arkiv avgitt til Stiftelsen Arkivet.

  “Sjøens kvinner. Ute og hjemme” (2010) av Elisabeth Lønnå.

  RA/S-3545/G/Gg