Rolf Hagland

Informasjonen om registrerte krigsseilere er ikke nødvendigvis fullstendig. Eksempelvis vil mønstringer og utmerkelser for enkelte sjøfolk bli registrert senere, ettersom nye kilder blir gjennomgått.

Født

1. september 1919

Foreldre

Johan Hagland

Kjønn

Mann

Nasjonalitet

Norge flaggNorge

Fødested

Rødøy, Helgeland

Bosted

Rødøy, helgeland

Relasjon til fylke

Nordland

Annet

 • Deltok i 2. verdenskrig
 • Ex gratia-arkivet:

  Registernummer under krigen: London 8834. New York 19181.

  9. April 1940 var Rolf Hagland om bord på S/S Løvaas av Arendal som ble tatt av tyskerne utenfor Bergen under invasjonen. Hele mannskapet kom seg fra borde, da skipet skulle settes inn i transport mellom Norge og Tyskland. Hagland kom seg over land til Sverige, og ble av den norske legasjonen sendt til Nord-Norge, hvor han var frem til de norske styrkene kapitulerte. Sammen med en kontingent på 300 nordmenn kom han seg over til Finland og ble internert i Kemi. De var det i ca 1 1/2 måned og ble så sendt til Sverige hvor han var i tre måneder. Kom seg med en av Kvarstadbåtene til Storbritannia. Resten av krigen seilte han i Konvoi over Atlanterhavet og på Middelhavet. Han seilte blant annet med bensin til de amerikanske invasjonsstyrkene under invasjonen av Italia.

  Måtte arbeide seg hjem til Norge og da det var vanskelig å få hyre på båter som skulle fra USA til Norge kom han seg først hjem 15 juni 1946. 

  Kilder

  RA/S-3545/G/Gg

  "Kong Haakon utdeler krigskors og krigsmedaljer", i "Nordisk Tidende", 24. desember 1941.

  RA/S-3545/G/Gi/L0005