Isak Svendsen Holte

Informasjonen om registrerte krigsseilere er ikke nødvendigvis fullstendig. Eksempelvis vil mønstringer og utmerkelser for enkelte sjøfolk bli registrert senere, ettersom nye kilder blir gjennomgått.

Født

20. oktober 1894

Død

11. desember 1942Årsak: Krigsforlis

Foreldre

Edvard Bakke Holte, Emma Gesine Holte

Kjønn

Mann

Nasjonalitet

Norge flaggNorge

Fødested

Høvåg, Holte.

Bosted

Høvåg pr. Lillesand

Relasjon til fylke

Aust-Agder

Annet

 • Deltok i 1. verdenskrig
 • Deltok i 2. verdenskrig
 • Ex gratia-arkivet:

  Registernummer under krigen: London 5013, NY 23315.

  Våre falne:

  HOLTE, ISAK SVENDSEN, stuert, Høvåg. Født 20. oktober 1894 i Høvåg, s. av gårdbruker Edv. Bakke Holte, f. 1854, og Emma Gesine f. Hellevik, f. 1866. Gift 1924 i Høvåg med Amanda Elisabeth Dahl, f. 1898 i Høvåg. 2 barn. Dro til sjøs som ganske ung. Under krigen var han med på to torpederinger, men ble reddet. Kom deretter på m/t Bello, og omkom da skipet ble torpedert 11. desember 1942, på vei fra Glasgow til New York.

  Andre kilder:

  Som ganske ung gikk han ut med S/S"Wansbeck" fra Åkerøya. Kom så hjem og tjente sin verneplikt i marinen under forrige verdenskrig. Etter krigen for han ut igjen. I 1924 ble han gift med Amanda Elisabeth Dahl. Han kom deretter inn i Norsk Bergingskompani og var om bord i flere av kompaniets båter som stuert og restauratør i 12 år.

  Holte begynte så i utenriksfarten  og seilte på mest alle hav. I 1934 kjøpte han en liten eiendom på Røsnes , og der har familien siden bodd.

  I september 1939 gikk han for siste gang hjemmefra med  M/S"Belmoira" av Oslo. Båten ble torpedert i juni 1940 utenfor spanskekysten. Hele mannskapet ble reddet inn til Spania. Etter å ha vært i land en stund der , kom Holte om bord i en Svensk båt. Kom så om bord i "Havtor" som ble torpedert i nærheten av Island og 6 mann mistet livet. Men Holte var blandt dem som ble reddet. Han ble en del forfrosset og lå lenge på sykehus. Så kom han om bord på M/T"Bello" av Oslo. På tur fra Europa til Amerika ble båten torpedert 11.desember 1942. Av mannskapet som var på 40 mann ,ble bare 2 reddet, og Holte var ikke blant dem.

  Han etterlot seg kone og 2 barn 19 og 17 år gamle..

   

  Kilder

  Våre falne

  RA/S-3545/G/Gg