Rangvald Meyer Fikkan

Informasjonen om registrerte krigsseilere er ikke nødvendigvis fullstendig. Eksempelvis vil mønstringer og utmerkelser for enkelte sjøfolk bli registrert senere, ettersom nye kilder blir gjennomgått.

Født

20. mai 1895

Død

10. juni 1982

Kjønn

Mann

Nasjonalitet

Norge flaggNorge

Fødested

Trondheim

Bosted

Munkvold, Strinda

Relasjon til fylke

Sør-Trøndelag

Har stillinger

Overstyrmann

Kjente utdannelser

Styrmannskole (r)Skipsførerskole

Annet

 • Deltok i 1. verdenskrig
 • Deltok i 2. verdenskrig
 • Ex gratia-arkivet:

  Registernummer under krigen: London 14135, NY 33361.

  Fikkan skriver i søknad om Ex gratia-utbetaling fra 1980:
  "Jeg arbeidet for Nordenfjeldske Dampskibsselskab i Tronheim for ca. 20 aar. Fra 1922 til ca. 1940. Jeg seilte mest i utenriks fart. I 1938 var jeg sent til London til ett av Selskabets skib som seilte mellem London, Antwerp [...] Middelhavet. Vaar tørn paa disse skiber var for 2 aar, da disse skiber aldrig kom til Norge. Jeg tok ferie i London efter min tørn, og var derefter sent til Liverpool for at tjenestegjøre i et skib som seilte mellem England and U.S.A., hele tiden i farezonen. Efter min tid der fikk jeg gjennem NORTRASHIP arbeide paa et amerikansk skib som seilte under Panamenien flag. Jeg fortsatte at seile i disse skiber indtil United States kom med i krigen. Fra den tid seilte jeg under U.S.A. flag. Altid i Atlanterhavs fart. Jeg arbeidet der til 1947, men derefter fikk en job iland og bosatte mig i U.S.A.".

  Fra høsten 1941 seilte han på flere amerikanske og Panamaskip som styrmann. Han hadde krigsforlis på de utenlandske skipene under krigen, ukjent hvilke skip. 

  Bosatte seg i Newport News, Va, USA etter krigen og ble amerikansk statsborger fra 1956.

  Gift med (jf. London-kort): Sofie Fikkan, Munkvold, Strinda.

  Kilder

  RA/S-3545/G/Gg

  Privat arkiv avgitt til Stiftelsen Arkivet

  Ellis Island og andre New York passasjerlister, 1820-1957 - MyHeritage