Arnt Hafnor Olsen

Informasjonen om registrerte krigsseilere er ikke nødvendigvis fullstendig. Eksempelvis vil mønstringer og utmerkelser for enkelte sjøfolk bli registrert senere, ettersom nye kilder blir gjennomgått.

Født

24. juni 1916

Foreldre

Olav og Anna Hafnor Olsen

Kjønn

Mann

Nasjonalitet

Norge flaggNorge

Fødested

Skien

Bosted

Bøhle pr. Skien.

Relasjon til fylke

Telemark

Tilknyttet mønstringsdistrikt

Har stillinger

KokkSSH Kvartermester og instruktør ved skytterskolen
 • Ex gratia-arkivet:

  Registernummer under krigen: London 23142, NY 15574/ 91210.

  1.10.1941 til den norske marine.
  September 1942 på skytterkurs i Lunenburg
  Arbeidet i land som instruktør
  pr. 31.12.1944 ansatt ved marinens kontor i New York som KVM.
  Dimittert den 5.1.1946.

  I kravskjema skriver Arnt Hafnor Olsen om "betraktninger som bør nevnes ang. post Nr 3. (Marinen)". Han var 1. oktober 1941 til 30. juni 1945 kvartermester (instruktør for sivile):

  "Hadde blitt uteksaminert i Lunnenburg n.s. Kamp Norway for opdrag som skytter i sjøforsvaret skyteavd. Handelsflåten og aventet hyretilbud (ordre) skjedde følgende.

  Jeg gunner Nr. 1052 blev beordret til kaptein Hustveths kontor for å motatt beskjed om at grunnet Nortraship insisterte på å etablere sig ved den Canadiske Marines base H.M.C.N. Dockyard slik at Norske sivile kunne få kanonkurser ved denne forlegning mens båtene lå å ventet på konvoiavganger.

  Likeledes skulle det utføres justeringer og testskyting med skarpt på de båtene som hadde fått kanoner i forskjellige byer langs østkysten av Amerika, men de hadde ikke fått prøveskutt, dette ville skipsførerne skulle finne sted mens de lå i Halifax og aventet konvoi.

  Som rimelig kan være vegret jeg litt ved at jeg ikke kom ut som skytter, men blev ved denne anledning rost for min sprogkunnskap for dette var en forutsetning at jeg skulle sendes dit ned for først å gjenemgå kurs for Instruktører, efter ingående forklaringer om nødvendigheten av en person på dette sted gikk jeg med på dette, men min tid der skulle bli betraktet som fartstid som Gunner blev det forsikret mig.

  Jeg reiste ned til dette sted, blev etablert i en av blokkene, fikk min hengekøie og påbegynte kurset, fikk bra avgang og begynte som instruktør ved skolen og når jeg fikk melding fra Nortraship om den og den båt som skulle prøveskyte sin 4", 3.5". Orlikon'1/2"colt var det bare for mig å gjøre mine forberedelser med R.C.N. om hurtigående båt som skulle bringe mig tilbake efter endt opdrag, det var flere båter som skulde skyte og dette fant sted på henvist posisjon utenfor kysten, og like før konvoien blev sammlet til avgang i nummerorden.

  Når krigen sluttet blev jeg forflyttet til New York for å begynne tilbakelevering av skytts til U.S. Navy, senere til Baltimore for samme opgave og først i Jan 46. takket Nortraship og Marinekontoret i New York mig for min insatts under og efter krigen som kvartermester Instruktør.

  Hvor mange tusen offiserer-mannskap som deltok i disse kurser husker jeg desverre ikke, men det var ganske intresant å høre nyttigheten av denne virksomheten når de var heldige på overfarten og kom tilbake efter tre måneder for å gjenemgå opfriskningskurs".

  Nortrashipflåtens Skyttere 1941 til 1946:

  Skytter nr. 1052, Olsen Arnt Hafnor, født 25.5.1916 i Skien.
  Ble kvartermester og gjorde tjeneste som instruktør i Camp Norway, Lunenburg, HMS Dockyard, Halifax, New York og sist i Baltimore.

  Dimittert 15.januar 1946.
  Han ble tildelt Deltakermedaljen og Haakon den 7`s 70 års medalje.

  Kilder

  RA/S-3545/G/Gg

  Nortrashipflåtens Skyttere 1941 til 1946