Karsten Reiersen

Informasjonen om registrerte krigsseilere er ikke nødvendigvis fullstendig. Eksempelvis vil mønstringer og utmerkelser for enkelte sjøfolk bli registrert senere, ettersom nye kilder blir gjennomgått.

Født

2. januar 1897

Død

16. august 1954

Foreldre

Reinert Avilliam Reiersen, Jensine Johanne Reiersen f. Jensen

Kjønn

Mann

Nasjonalitet

Norge flaggNorge

Fødested

Lillesand

Bosted

Lillesand

Relasjon til fylke

Aust-Agder

Tilknyttet mønstringsdistrikt

Har stillinger

Annet

 • Deltok i 1. verdenskrig
 • Deltok i 2. verdenskrig
 • Ex gratia-arkivet:

  Registernummer under krigen: London 33878, NY 23183, NY 30363.

  Reiste hjem til Norge  med M/S BRETAGNE. 8.12.1945.

  Gift med (jf. London-kort): Kathinka Reiersen. Lillesand. 5 barn.

  Seilte også 1.Verdenskrig.

  Reiste ut som førstereis med barken SKJALD. Måtte konfirmeres en uke før de andre i kullet for å komme med da båten forlot Lillesand. Seilte under hele første verdenskrig. Kom hjem og tok styrmanns-og skipperskole.

  Reiste ut med M/T HAVKONG Meyers rederi , Oslo i 1938 som tømmermann. Karsten hadde da styrmanns papirer , men på grunn av tidende , tok han den jobben han fikk . Skipper ombord var Tørres Bendixen og han ble i beit for en dyktig styrmann hvorpå Karsten Reiersen ble rykket opp til 1.styrmann. Reiersen fikk betennelse i den ene tåa og han ble sykevmønstret i 1941 og fikk et lenger sykehusopphold (9 måneder) i Halifax ,Canada. 2.verdenskrig  var da brutt ut .

  Da han var frisk ble han beordret om bord på 1.styrmann D/T ACASTA av Farsund . Martin Mosvolds Rederi.påmønstret april 1942.avmønstret  1945.

  Skipperen ombord på D/T ACASTA var Lillesandsmannen Arne Corneliusen  - de to kjente hverandre fra før.

  Karsten Reiersen fikk igjen trouble med tåa og sykdommen forverret seg slik at han ble sykeavmønstret i Sierra Leone, V.Afrika . Videre ble han transportert til sykehus i Plymouth, England hvor det ene benet ble amputert.

  Karsten Reiersen kom hjem Juni 1945.

  Karstens sønn Hans Reiersen forteller om sin far.

  Karsten Reiersen ble gift med Kathinka Tønnesen. 5 barn.

  Det var dårlig med hyrer , så han ville prøve lykken i Amerika. Arbeidet der flere år som "floorlegger", snekker og annet forefallende. Den siste tida var han "skipper" på en lekter og trafikkerte East-og Hudson River. Da kompaniet som eide lekteren gikk konkurs i 1932, reiste han hjem.

  Fremdeles var det vanskelig med hyre, så han arbeidet som snekker, parkettlegger og sliper i flere år, inntil han i 1937 fikk hyre som tømmermann på tankskipet HAVKONG, Peters Meyers Rederi i Oslo. Han avanserte etter hvert til 1.styrmann. han var hjemme ei uke i 1939 og selte så ute hele krigen.

  I 1941 ble han sykeavmønstret i Halifax og tilbrakte 9 måneder på sykehus for å kurere betennelse i ei stortå. 1942, etter at han var blitt friskmeldt , fikk han hyre som 1.styrmann på tankbåten ACASTA, ført av kaptein Arne Corneliussen, Lillesand.

  Den siste turen over Atlanteren gikk til Freetown, Sierra Leone, i 1945. Der ble båten liggende til krigen slutt. Karsten hadde da slått opp skaden i stortåa ved å snuble i en bolt i dekket, og oppholdet i Freetown, i varmen, gjorde at han fikk koldbrann i beinet. Han ble sendt til England, til Plymouth, hvor man amputerte høyre fot ovenfor kneet.

  Han ble noen måneder på sykehus i Plymouth og kom hjem til Lillesand senhøstes 1945.

  Karsten Reiersen døde  i 1954.

  Kilder

  RA/S-3545/G/Gg

  V/ Hans Reiersen.