Knut Ansgar Sandborg Vasstrand

Informasjonen om registrerte krigsseilere er ikke nødvendigvis fullstendig. Eksempelvis vil mønstringer og utmerkelser for enkelte sjøfolk bli registrert senere, ettersom nye kilder blir gjennomgått.

Født

13. mai 1902

Død

14. mars 1972

Foreldre

Sokneprest / Prost Hilmar Vasstrand og Anna f. Sandborg

Kjønn

Mann

Nasjonalitet

Norge flaggNorge

Fødested

Kinn, Sunnfjord

Bosted

Haus, Osterøy

Relasjon til fylke

Hordaland/BergenSogn og Fjordane

Har stillinger

Kjente utdannelser

Styrmannskole (r)

Sjøforklaring 1940 - 1945

Annet

 • Deltok i 2. verdenskrig
 • Privat arkiv:

  Han begynte å seile i mellomkrigstiden på forskjellige fartøy og i september 1939 var han om bord i D/S Korsnes, eiet av Jebsen rederi i Bergen. Korsnes var i september 1939 på vei fra Sverige til USA via Canada for bunkring med en last cellulose. Canada, som medlem av Det britiske samveldet, var på dette stadiet kommet i krig med Tyskland mens Norge var nøytral. Fartøyet med mannskap ble da i Nordsjøen oppbrakt av tysk marinefartøy og anklaget for kontrabande idet de skulle innom Canada for bunkring og brakt inn til Hamburg og internert der.

  Sommeren 1940, etter at kampene var over hjemme i Norge, ble båt og mannskap frigitt og D/S Korsnes beordret seilt hjem til Bergen av tyskerne. Båten ble deretter seilende i sivil tjeneste med matvarer og fisk til/fra Nord-Norge og Knut Vasstrand fortsatte da om bord helt til krigsforliset 27. november 1944.

  Ikke lenge etter krigen, så fortsatte han å seile som styrmann på forskjellige fartøy og da helt til han ble pensjonert som 67-åring i 1969, kun avbrutt av et par år på 1960-tallet da han jobbet som lærer.

  Hustru: Magnhild f. Haugland, 4 barn.

  Styrmannssertifikat 1. juni 1935.

  Kilder

  Privat arkiv avgitt til Arkivet freds- og menneskerettighetssenter

  Digitalarkivet, Bergen fylke, Hovedrulle nr. A7b (1923-1926), Protokollside, Side 531: https://media.digitalarkivet.no/view/78967/244 (fartstid før og under krigen)