Harald Ivan Svendsen

Informasjonen om registrerte krigsseilere er ikke nødvendigvis fullstendig. Eksempelvis vil mønstringer og utmerkelser for enkelte sjøfolk bli registrert senere, ettersom nye kilder blir gjennomgått.

Født

19. mai 1910

Død

21. april 1943Årsak: Fangenskap

Foreldre

. av Sigurd Svendsen og Anny f. Løkke.

Kjønn

Mann

Nasjonalitet

Norge flaggNorge

Fødested

Tromsø

Bosted

Laksevåg

Relasjon til fylke

TromsHordaland/Bergen

Flåtetilhørighet

Har stillinger

Kystlos

Kjente utdannelser

Styrmannskole (r)Kystloseksamen

Annet

 • Deltok i 2. verdenskrig
 • Fra Våre Falne:

  Var med i Stein-organisasjonen, tegnet kartskisser av tyske minefelter og ga opplysninger om konvoier. Ble arrestert i Trondheim 27. oktober 1941 og ført til Tyskland. Ble dømt til døden i Kiel 9. februar 1943 og henrettet 21. april s. å.

  Fra Jan Sigurd Eid:

  Harald Ivan Svendsen ble angitt og arrestrert i Trondheim 27. oktober 1941, og sendt til Ulven Leir utenfor Bergen. Ble så sendt til Tyskland i lasterommet på lasteskipet OLDENBURG uten å få vite hvor de skulle. Båten kom til Kiel. I leiren Neuengamme ble fangene delt og Harald kom da til en ekkel underleir som ble kalt Shulp, en NN-leir hvor ingen fikk vite hva fangene fikk gjenomgå. Harald Ivan Svendsen ble dømt til døden for spionasje i denne leiren 9. februar 1942 og henrettet ved halshugging 16. april 1942, og kremert i krematoriet i Neuengamme 4. mai 1942.

  Kilder

  Våre Falne
  Jan Sigurd Eid