Ingvald Eggum

Informasjonen om registrerte krigsseilere er ikke nødvendigvis fullstendig. Eksempelvis vil mønstringer og utmerkelser for enkelte sjøfolk bli registrert senere, ettersom nye kilder blir gjennomgått.

Født

21. februar 1907

Død

11. mars 1943Årsak: Krigsforlis

Foreldre

Far: Nils Eggum

Kjønn

Mann

Nasjonalitet

Norge flaggNorge

Fødested

Leikanger

Bosted

Leikanger

Relasjon til fylke

Sogn og Fjordane

Sjøforklaring 1940 - 1945

Annet

 • Deltok i 2. verdenskrig
 • Ex gratia-arkivet:

  Registernummer under krigen: London 13068, NY 18931.

  Våre falne:

  Gjekk til sjøs i 1938 i utanriksfart. Var sist på d/s Brant County, og miste livet 11. mars 1943 då skipet vart søkkt i Atlanterhavet, på veg frå Halifax til Liverpool.

  BRANT COUNTY på reise i konvoi med 60 skip fra Halifax til Storbritannia. Konvoien ble utsatt for angrep av til sammen 18 ubåter. På brua var fem mann. Tre av disse firte seg ned langs en støtte og tok seg akterover til livbåtene. En hoppet til sjøs fra brua og druknet, mens sistemann, kapteinen, omkom i flammene. I maskinen ble tre mann drept. En livbåt med 23 mann kom klar av eksplosjonen, og mens skips deler haglet over dem kunne de konstatere at en tidligere sett livbåt var forsvunnet. Etter en halv time ble de 23 i livbåten tatt opp av et handelsskip. En av dem var sterkt forbrent og døde like etter. 24 mann omkom, blant dem en fenrik, seks sersjanter og en soldat fra den norske hær.

   

  warsailors.com: 

  D/S BRANT COUNTY ble torpedert 11/3-43 i konvoi underveis fra Halifax til Avonmouth, UK. 21 av mannskapet og en passasjer overlevde. 28 av mannskapet og 8 passasjerer omkom.

  Kilder

  RA/S-3545/G/Gg

  warsailors.com

  VG Våre falne