Nils Petter Gjærum

Informasjonen om registrerte krigsseilere er ikke nødvendigvis fullstendig. Eksempelvis vil mønstringer og utmerkelser for enkelte sjøfolk bli registrert senere, ettersom nye kilder blir gjennomgått.

Født

24. august 1889

Død

10. april 1942Årsak: Krigsforlis

Kjønn

Mann

Nasjonalitet

Norge flaggNorge

Fødested

Skien Solum)

Bosted

Keysersgt 5, Skien

Relasjon til fylke

Telemark

Sjøforklaring 1940 - 1945

Annet

 • Deltok i 2. verdenskrig
 • Ex gratia-arkivet:

  Registernummer under krigen: Londonnummer 1930. NY. 24846.

  I Sjøforklaring til "Chr. Knudsen" er sjømann benevnt som "Nils Jensen".

  Våre falne:

  M/S "Chr.Knudsen" forlot New York 8.april 1942 for Cape Town. Skipet forsvant sporløst og man kjenner ikke til eksakt forlisdato og dødsdato. London og Direktoratet benytter april/mai 1942 som forlisdato

  Hustru Magda Jensen Gjærum, Skien

  Minnehallen i Stavern skriver:

  CHR. KNUDSEN forsvant sporløst under en reise fra New York [10]. april 1942 bestemt for Cape Town lastet med stykkgods og nitrat. Ble trolig torpedert 10. april 1942 av tysk U-85 (Oberleutnant zur See Eberhard Greger) i farvannet utenfor Cape Hatteras. Noen melding fra skipet eller fra overlevende ble ikke gitt. Været var stormfullt i dette farvannet i dagene rundt senkningen. Men ikke så ille at gode skip skulle komme i havsnød av den grunn. Årsak til tausheten var utvilsomt at skipet ble utsatt for krigshandling, og at mannskapet ikke fikk tid til å gå i båtene, eller et redningsmidlene var så ramponert at stormen gjorde resten. U 85 ble tre dager senere senket med alle mann av jageren Roper. Det kan være grunnen til at tysk ubåtledelse ikke mottok rapport om denne senkningen. 25 nordmenn og åtte utlendinger omkom.

   

   

  Kilder

  RA/S-3545/G/Gg

  VG Våre falne