Fredrik Anton Olsen

Informasjonen om registrerte krigsseilere er ikke nødvendigvis fullstendig. Eksempelvis vil mønstringer og utmerkelser for enkelte sjøfolk bli registrert senere, ettersom nye kilder blir gjennomgått.

Født

30. desember 1917

Død

8. april 1942Årsak: Krigsforlis

Foreldre

Franz Elias & Anna Olise Olsen

Kjønn

Mann

Nasjonalitet

Norge flaggNorge

Fødested

Kristiansund

Bosted

Frierveien 92 Kristiansund

Relasjon til fylke

Møre og Romsdal

Flåtetilhørighet

Har stillinger

Sjøforklaring 1940 - 1945

Annet

 • Deltok i 2. verdenskrig
 • Londonregisteret:

  Registernummer under krigen: London 1940, NY 24832.

  Våre falne:

  Reiste til sjøs da han var 17 år gammel, og seilte under krigen i alliert fart, sist på m/s Chr. Knudsen. Skipet gikk fra New York 8. april 1942 og forsvant på vei til Cape Town. (Fra «Våre falne»)

  Minnehallen i Stavern skriver:

  M/S Chr. Knudsen forsvant sporløst under en reise fra New York [10]. april 1942 bestemt for Cape Town lastet med stykkgods og nitrat. Ble trolig torpedert 10. april 1942 av tysk U-85 ( Oberleutnant zur See Eberhard Greger) i farvannet utenfor Cape Hatteras. Noen melding fra skipet eller fra overlevende ble ikke gitt. Været var stormfullt i dette farvannet i dagene rundt senkningen. Men ikke så ille at gode skip skulle komme i havsnød av den grunn. Årsak til tausheten var utvilsomt at skipet ble utsatt for krigshandling, og at mannskapet ikke fikk tid til å gå i båtene, eller et redningsmidlene var så ramponert at stormen gjorde resten. U85 ble tre dager senere senket med alle mann av jageren Roper.Det kan være grunnen til at tysk ubåtledelse ikke mottok rapport om denne senkningen. 25 nordmenn og åtte utlendinger omkom.

   

  Kilder

  RA/S-2081/F/Fe/Fea/L0086