Sigurd Bore

Informasjonen om registrerte krigsseilere er ikke nødvendigvis fullstendig. Eksempelvis vil mønstringer og utmerkelser for enkelte sjøfolk bli registrert senere, ettersom nye kilder blir gjennomgått.

Født

15. februar 1901

Død

1. april 1941Årsak: Krigsforlis

Foreldre

Bernhard & Laura Bore

Kjønn

Mann

Nasjonalitet

Norge flaggNorge

Fødested

Stavanger

Relasjon til fylke

Rogaland

Flåtetilhørighet

Har stillinger

MaskinassistentPumpemann

Sjøforklaring 1940 - 1945

Annet

 • Deltok i 2. verdenskrig
 • Ex gratia-arkivet:

  Registernummer under krigen: 2816 London.

  Gift med (jf. London-kort): Inga Bore.

  Våre falne:

  Gift 1932 i Stavanger med Inga Kvinnesland, f. 1906 i Tysvær. 1 barn. Var maskinassistent og pumpemann på m/t Hidieljord da skipet ble bombet i senk av tyske fly i St. George-kanalen 1. april 1941. Han ble borte sammen med 28 mann da skipet gikk ned, bare 5 ble reddet.

  Minnehallen i Stavern skriver:
  4/1941: Lå i konvoi utenfor Milford Haven i pos. 20 n.m. av Smalls i St. Georges Channel på reise fra Bermuda til Barry Roadsmed en last på 10.000 tonn bensin da de den 1/4 ble angrepet av tyske fly. To bomber traff, og bensinlasten tok straks fyr. En intens hete oppsto, og tykk røyk la seg over hele skipet. Bare styrbords lettbåt med to mann fikk man satt på vannet. De andre sto i brann. De øvrige som oppholdt seg midtskips, hoppet i vannet, men bare to greide å nå lettbåten. Disse, sammen med en som lå og fløt i vannet, ble i løpet av en halv time tatt opp av eskorten. 29 personer omkom i flammene. 23 av disse var nordmenn, syv var utlendinger.

  Kilder

  RA/S-3545/G/Gg

  VG Våre falne