Roald Gundvald Angelo

Informasjonen om registrerte krigsseilere er ikke nødvendigvis fullstendig. Eksempelvis vil mønstringer og utmerkelser for enkelte sjøfolk bli registrert senere, ettersom nye kilder blir gjennomgått.

Født

13. juli 1916

Død

14. juli 1943Årsak: Fangenskap

Foreldre

Anton Martinus Angelo og Nella Angelo f. Pettersen

Kjønn

Mann

Nasjonalitet

Norge flaggNorge

Fødested

Kolvereid, Namdalen

Bosted

Namdalen

Relasjon til fylke

Nord-Trøndelag

Flåtetilhørighet

Har stillinger

Kjente utdannelser

Befalsskole

Annet

 • Deltok i 2. verdenskrig
 • Ex gratia-arkivet:

  Registernummer under krigen: London 38177.

  Våre falne:

  «Reiste til sjøs 16 år gammel, men arbeidet i land fra mars 1940. Var aktivt med i det illegale arbeidet, ble angitt og flyktet til Sverige i 1941. Reiste 31. mars 1942 med D/S "Skytteren", som fra Gøteborg forsøkte å nå England. Skipet ble senket av mannskapet for ikke å bli oppbrakt av tyskerne. Mannskapet ble tatt til fange og sendt til Marlag und Milag Nord ved Bremen, derfra til Rendsburg fengsel og dømt til døden. Dommen ble endret til tukthus, og han ble ført til Sonnenburg tukthus hvor han døde 14.juli 1943».

  Minnehallen i Stavern:

  «Hvalkokeriet D/S SKYTTEREN var en av de såkalte "Kvarstadbåtene" som lå i svensk arrest i Gøteborg. 31. mars 1942 brøt hun ut sammen med 10 andre norske skip med kurs for England. Skytteren ble avskåret av tyske armerte trålere midtveis mellom Skagen og Kristiansand. Gjorde vendereis jaget av tyske fartøyer. Situasjonen var kritisk, og sammen med fartøyene DICTO og LIONEL besluttet kapteinene å senke båtene med sprengladninger for at de ikke skulle falle i tyske hender. En fyrbøter om bord i SKYTTEREN omkom, resten ble fanget av tyskerne, hvorav flere av de norske sjøfolk døde senere i krigen i tysk fangeleir».

  Var med på følgende historiske hendelser 1939-1945:

  Kilder

  RA/S-3545/G/Gg

  VG, Våre falne

  Minnehallen i Stavern