Martin Hjalmar Behn

Informasjonen om registrerte krigsseilere er ikke nødvendigvis fullstendig. Eksempelvis vil mønstringer og utmerkelser for enkelte sjøfolk bli registrert senere, ettersom nye kilder blir gjennomgått.

Født

7. mars 1893

Død

8. mars 1972

Kjønn

Mann

Nasjonalitet

Norge flaggNorge

Fødested

Fredrikstad

Bosted

Hillevåg, Fredrikstad

Relasjon til fylke

ØstfoldRogaland

Annet

 • Deltok i 2. verdenskrig
 • Ex gratia-arkivet:

  Registernummer under krigen: London 3013.

  Martin Hjalmar Behn var gift med Olava Behn ifølge Londonkort.

  Privat arkiv:

  Fra avisartikkel i anledning at Behn var 75 år den 7. mars 1968:
  75 år er skipsfører Martin Behn, Stokkaveien 21, Stavanger, i dag, 7. mars. Han er født i Glemmen og gikk til sjøs i 1908 med D/S Alice Krohn. Behn tok styrmannseksamen i 1917 og skipsførereksamen i 1918. Han var styrmann med en rekke skip, og ble i 1937 fører av M/S "Havbør", tilhørende P. Meyer, Oslo. Senere førte Behn D/S "Havtor", M/S "Lind", disponert av Nortraship, D/S "Corvus", tilhørende B.D.S. og D/S "Kul" tilhørende Th. Halvorsen, Bergen. Behn sluttet sjøen i 1945. Han var en tid ansatt som representant i firmaet Helge R. Myhre, Stavanger. Martin Hjalmar Behn var en meget dyktig skipsfører, og seilte i alliert tjeneste under den annen verdenskrig. Han er en lun og koselig kar som er vel anset og godt likt".

  Kilder

  RA/S-3545/G/Gg

  Privat arkiv avgitt til Stiftelsen Arkivet. Se "dokumenter" for fire-siders brev skrevet av Martin Hjalmar Behn til sin niese Olga i USA i 1941. Her skriver Behn blant annet om sine opplevelser under krigen.

  Norges Skibsførere, Annen utgave 1935-53