Eugen Stormer

Informasjonen om registrerte krigsseilere er ikke nødvendigvis fullstendig. Eksempelvis vil mønstringer og utmerkelser for enkelte sjøfolk bli registrert senere, ettersom nye kilder blir gjennomgått.

Født

10. juni 1889

Død

18. april 1965

Kjønn

Mann

Nasjonalitet

Norge flaggNorge

Fødested

Larvik

Bosted

Ryfylkegata 4, Haugesund

Relasjon til fylke

BuskerudRogalandVestfold

Kjente utdannelser

Skipsførerskole

Annet

 • Deltok i 1. verdenskrig
 • Deltok i 2. verdenskrig
 • Ex gratia-arkivet:

  Registernummer under krigen: London 6825, NY 25599.

  Gift med (jf London-kort): Ragnhild Stormer, ett barn.

  Haugesunds Avis, 20. april 1965, s. 6:

  "Eugen Stormer, en av Haugesunds kjente skipsførere, er død, nær 76 år gammel. Han var født i Larvik og dro tidlig til sjøs. De fleste av hans år på sjøen har han vært knyttet til Haugesunds-rederier. Han har ført skip for Richard Amlie, Jacob Odland S.S., Knut Knutsen O.A.S. og H.M.Wrangel & Co. - Han seilte ute under begge verdenskriger og gjorde en stor innsats under disse. Eugen Stormer var en meget dyktig skipsførere med bredt kjennskap til sjøfartsnæringens forhold. Han nøt stor tillit og var en grei og omgjengelig mann. Stormer hadde en rekke tillitsverv i Haugesunds Skipperforening og var dens formann i mange år.

  Kaptein Stormer kjøpte landsted og slo seg ned i Vikevik da han sluttet på sjøen. Der slappet han av med småfiske o.l. - Eugen Stormer etterlater seg hustru, Ragnhild f. Høye". Han hadde tre barn, to av de krigsseilere: Egil Stormer og Roald Stormer.

  Kilder

  RA/S-3545/G/Gg

  Privat arkiv avgitt til Arkivet freds- og menneskerettighetssenter

  Haugesunds Avis, 20. april 1965

  RA/S-3545/G/Gi/L0008