Erling Rach Eylertsen

Informasjonen om registrerte krigsseilere er ikke nødvendigvis fullstendig. Eksempelvis vil mønstringer og utmerkelser for enkelte sjøfolk bli registrert senere, ettersom nye kilder blir gjennomgått.

Født

29. januar 1898

Død

2. desember 1943Årsak: Krigsforlis

Foreldre

Dagfinn & Augusta Eilertsen

Kjønn

Mann

Nasjonalitet

Norge flaggNorge

Fødested

Skien

Bosted

Ordingsgt 9, Skien

Relasjon til fylke

Telemark

Flåtetilhørighet

Har stillinger

 • Ex gratia-arkivet:

  Registernummer under krigen: London 13449, NY 19890.

  Våre falne:

  Var til sjøs på norske skip i alliert tjeneste, først på d/s Lotos som gikk ned 16. september 1940 etter torpedering; ble reddet. Arbeidet en tid på et mekanisk verksted til han dro ut igjen med d/s Fidelio som også krigsforliste. Var til slutt på d/s Bollsta. Da skipet ble bombet i senk i Bari havn i Sør-Italia, ble han truffet av en splint og døde 2. desember 1943. Gravlagt i Bari.

  Minnehallen i Stavern skriver:

  BOLLSTA lå i den framskutte allierte basen Bari i Italia med forsyninger til de allierte stridskreftene.
  2. desember 1943 ble BOLLSTA, som et av mange skip, utsatt for kraftige tyske flyangrep. BOLLSTA ble senket. Hele mannskapet kom i land, men flere av dem var hardt såret. De fikk den beste behandling som kunne skaffes, men livet til seks mann sto ikke til å redde. Den direkte årsak til at BOLLSTA sank, var at de tyske flyene hadde truffet et ammunisjons skip. Dette sprang i lufta inne mellom tettpakkede ankerliggende fartøyer. Olje og bensin fra et tankskip ble antent og spredte seg raskt over hele havnen. Et skip med giftgass sprakk og slapp løs sin farlige last. Livbåter og flåter fra 17 skip kjempet seg til land gjennom flammer og dødbringende luft. Over 1.000 mennesker satte livet til enten om bord eller senere på sykehus. De fleste var sjøfolk.

  Kilder

  RA/S-3545/G/Gg

  VG Våre falne

  RA/S-3545/G/Gi/L0010