Johan Ludvik Nikolai Larsen

Informasjonen om registrerte krigsseilere er ikke nødvendigvis fullstendig. Eksempelvis vil mønstringer og utmerkelser for enkelte sjøfolk bli registrert senere, ettersom nye kilder blir gjennomgått.

Født

29. september 1894

Død

4. mai 1941Årsak: Sykdom

Foreldre

Lauritz Bernhard Larsen og Claudine Marie Elisabeth Larsen

Kjønn

Mann

Nasjonalitet

Norge flaggNorge

Fødested

Hidra

Bosted

Rasvaag pr. Flekkefjord

Relasjon til fylke

Vest-Agder

Annet

 • Deltok i 1. verdenskrig
 • Deltok i 2. verdenskrig
 • Ex gratia-arkivet:

  Registernummer under krigen: London 44152.

  Gift med (jf. London-kort): Eva Johanne Marie Larsen.

  Kilde Norges Skipsförere
  Reiste til sjös 1909 med dampskipet "Juan" av Flekkefjord, tilhörende Bernh. Hanssen.
  Fra 1911 til 1913 seilte han med barken "Charles Racine" av Stavanger, Kapt. G. Waage.
  Styrmannseksamen i 1915 i Stavanger og skipsførereksamen i 1918 i Oslo. Styrmann med Dampskipene "Alstad" av Flekkefjord, "Skogheim" og "Anna Sofie" av Haugesund.
  I 1919 som styrmann på dampskipet "Skogheim" av Haugesund, kapt. Thv. Kjerulf, brukte de 31 dögn fra Mandal til Boston (Mass). Skipet var lett lastet med törr tremasse, men under den overhendige vär brakk skipet i for-og akterkant av midtskipet fra rekken til dekk og stillingen var kritisk. Skipet var bygd samme år. Ved ankomst til Boston lens for kull, olje og vann. Lignet et vrak.
  Ble i 1924 förer av "Anna Sofie" tilhörende N. Rögenäs. Har senere fört dampskipene "Anders" av Haugesund, "Roholm"av Farsund og "Botne" av Oslo, tilhörende Henriksen & Kierulf.
  Gift, 1 barn.
  I 1933 som förer av "Roholm" trelastet fra Arkangelsk til Amsterdam, oppstod der brann i lasten. Brannen holdes stangen i to dögn, men tok da overhänd og skipet ble forlatt av mannskapet og opptatt av D/S "Gunda". "Roholm" drev senere på land og ble totalt vraket.

  VG Våre Falne:
  LARSEN, JOHAN LUDVIG NICOLAI, styrmann, Hidra. Født 29. september 1894 i Hidra, s. av Lauritz Bernhard Larsen og Claudine Marie Elisabeth Larsen. Gift 1924 i Haugesund med Johanne Marie (Eva) Engelsen, f. 1898 i Bergen. 1 barn. Skipsførereksamen. Seilte under krigen som styrmann på m/s Norbryn. Døde 4. mai 1941 i New York. Omtalt i Norges skibsførere 1933–35. (Fra «Våre falne»)

  Kilder

  RA/S-3545/G/Gg
  VG Våre Falne